Elérhetőségek

Pósfa Község Önkormányzata

9636 Pósfa,
Kossuth L. u. 28.
Telefon:
+36-95/367-012
E-mail:
posfapolgarmester@gmail.com

Településkép / Meghívó lakossági fórumra

Meghívó lakossági fórumra

2017.06.08.A településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény értelmében az önkormányzat ez évben aktuális feladata a településképi arculati kézikönyv elkészítése és településképi rendelet megalkotása.

A Településképi arculati kézikönyv olyan szemléletformáló dokumentum, amelyben - a településképi követelmények megalapozása érdekében - meg kell határozni a településkaraktert formáló településképi jellemzőket; a településképi szempontból egymástól jól elkülönülő településrészeket, azok arculati jellemzőit és értékeit; továbbá tartalma kiterjed a településkép minőségi formálására vonatkozó javaslatokra, és a településképhez illeszkedő építészeti elemekre is.

A településképi rendelet az arculati kézikönyv alapján készül el és a településképi követelmények meghatározásával, illetve településkép-érvényesítési eszközök alkalmazásával biztosítja a településkép védelmét.

A településképi arculati kézikönyv és rendelet készítése széleskörű társadalmi bevonással és a nyilvánosság biztosításával történik. Ennek érdekében – első lépésként – a kidolgozást megelőzően lakossági fórumot tartunk, amelyre ezúton meghívjuk Önöket.


« Vissza az előző oldalra!

Pósfa Község Önkormányzata - Magyar